Celgene Avilomics Research

Johtava kohdennettujen kovalenttisten lääkkeiden valmistaja: yleiskatsaus

Kohdennetut kovalenttiset lääkkeet: uusi tapa vaikuttaa sairauksiin

Nykyiset lääkkeet voivat estää sairauksia aiheuttavien proteiinien toimintaa, mutta ne voivat tavallisesti luoda vain tilapäisiä sidosinteraktioita tautikohteisiin.

Kohdennetuilla kovalenttisilla lääkkeillä on ainutlaatuinen mahdollisuus ei vain estää sairauksia aiheuttavien proteiinien toimintaa, vaan ”hiljentää” ne kokonaan. Tämä johtuu siitä, että kohdennetut kovalenttiset lääkkeet eivät vain ”kiinnity” proteiiniin, vaan ne muodostavat kestävän ”sidoksen”, joka lopettaa proteiinin toiminnan koko sen eliniän ajaksi, joka on yleensä muutamasta tunnista pariin päivään. Tällä ainutlaatuisella kovalenttisella sitoutumismekanismilla on kaksi pääetua:

Tarkka selektiivisyys. Kaikki kohdennetut kovalenttiset lääkkeet ovat erittäin selektiivisiä, koska ne on suunniteltu sitoutumaan sairauden aiheuttavassa proteiinissa vain juuri siihen kohtaan, johon lääke on kohdennettu. Lääkevalmisteemme voivat myös hyökätä erityisesti niiden sairauskohteiden kimppuun, joita ei voi käsitellä selektiivisesti perinteisillä menetelmillä. Entistä paremman selektiivisyyden ansiosta kohdennetuilla kovalenttisilla lääkkeillä on mahdollisuus saavuttaa parempi teho ja vähemmän haittavaikutuksia.

Teho mutaatioita vastaan säilyy. Sairauksia aiheuttavat proteiinit mutatoituvat usein, erityisesti syöpätautien ja virussairauksien yhteydessä. Tavanomaiset lääkkeet eivät sitoudu yhtä tehokkaasti mutatoituneisiin proteiineihin, koska sitoutumiskohdan koko ja muoto muuttuvat jokaisen mutaation yhteydessä. Koska kohdennetut kovalenttiset lääkkeet voivat muodostaa lujan ja kestävän sidoksen, ne eivät irtoa yhtä helposti mutatoituneesta proteiinista. Näin ne torjuvat tehokkaasti mutaatioiden aiheuttamaa resistenssiä, joka on yleinen ongelma syövän ja infektiotautien hoidossa.

Me Avilomicsissa olemme vakuuttuneita siitä, että kohdennetut kovalenttiset lääkkeemme tulevat parantamaan hoitotuloksia huomattavasti, sillä ne tehoavat paremmin ja pysyvämmin kuin nykyiset hoidot ja torjuvat jatkuvasti sairauksiin liittyviä prosesseja.