Tarinamme

Intohimo, innovointi, rohkeus

23.12.2016   |   14:29 GMT+0100

Olemme sitoutuneet parantamaan ihmisten terveyttä innovatiivisella työllä, elämänlaatua parantavilla hoidoilla ja asettamalla potilaat aina keskiöön.

Jokainen työpäivä tarjoaa uusia haasteita Jessica Cybrowskille, joka työskentelee Celgene Patient Support -yksikössä Berkeley Heightsissa New Jerseyssä Yhdysvalloissa. Hän auttaa potilaita käymään läpi vakuutuksia ja Medicareen liittyviä asioita, jotta he voisivat hankkia tarvitsemansa lääkkeet. Vuosien varrella Jessica on auttanut lukemattomia potilaita saamaan käyttöönsä tarvitsemansa lääkkeet. ”Asiantuntemukseni on käytännöllistä ja todellista”, hän sanoo. ”Tiimini ja minä autamme heitä taistelemaan syöpää vastaan. Mikä voisi olla palkitsevampaa?”

Celgenen yrittäjähenkisyys, tiimityöskentelyä painottava kulttuuri ja harvinaisten sairauksien parissa tehtävä työ luovat ainutlaatuisen alustan hoitotulosten parantamiselle. Celgene esimerkiksi auttaa ihmisiä saamaan lääkkeet käyttöönsä ja hyödyntää uusinta tieteellistä tekniikkaa uusien hoitojen löytämiseksi. Yritys kasvaa ja kehittyy joka tasolla.

Intohimo, innovointi ja rohkeus ovat olleet yrityksen geeneissä jo sen perustamisesta lähtien. ”Matkallamme menestyksekkääksi yritykseksi kohtasimme odottamattomia esteitä, mutta henkilöstöllämme oli rohkeus muuttaa esteet mahdollisuuksiksi ja hyödyntää niitä. Visiona ei ole vain ylittää esteitä vaan myös muuttaa ne uusiksi lähestymistavoiksi ja edistysaskeliksi”, sanoo edellinen puheenjohtaja ja konsernijohtaja (PhD) Sol J. Barer. Näiden periaatteiden ansiosta Celgene on ottanut johtoaseman, kun kyse on lääkkeiden toimittamisesta potilaille, joilla on täyttämättömiä hoitotarpeita, tieteellisten haasteiden ratkaisemisesta ja maailmanlaajuisesta työstä potilaiden elämän parantamiseksi.

Uskaltamalla tarttua rohkeasti mahdollisuuksiin, panostamalla voimakkaasti tutkimukseen ja kehitykseen sekä tarkastelemalla asioita ainutlaatuisesta näkökulmasta Celgene on voinut tarjota potilaille vaihtoehtoja, jotka voivat parantaa heidän elämänlaatuaan. Yksi esimerkki tästä rohkeudesta on tarjota talidomidia potilaille, joiden sairastamaan vakavaan, harvinaiseen sairauteen on saatavana vain vähän hoitovaihtoehtoja. Sitkeydellä ja luovuudella Celgenen onnistui muuntaa tämä aiemmin kammoksuttu lääke tehokkaaksi syöpähoidoksi.

Joel Beetsch, Patient Advocacyn varapuheenjohtaja, on vaikuttunut yrityksen avoimuudesta ja siitä, että suurissa organisaatioissa tavalliset byrokraattiset rajoitukset eivät näytä vaikuttavan Celgenen toiminnassa. ”Yrityksessä on aikaansaamisen kulttuuri”, hän sanoo.

Celgenen henkilöstö asettaa potilaat aina keskiöön, olipa kyse innovatiivisten hoitojen toimittamisesta kehittyville markkinoille, joilta puuttuu sopiva infrastruktuuri, tai viranomaishyväksyntöjen hankkimisesta uusille, harvinaisten sairauksien hoitoon tarkoitetuille valmisteille. Esteiden ilmetessä kollegat tekevät yhteistyötä ongelman ratkaisemiseksi. He myös juhlivat onnistumisiaan. ”Celgenen kaikilla työntekijöillä on yhteinen fokus: auttaa potilaita saamaan käyttöönsä lääkkeet, joiden määrääjä uskoo parantavan tai ylläpitävän heidän elämänlaatuaan”, Jessica sanoo. ”Tiedämme, että jokainen meistä auttaa osaltaan potilaita saamaan oikeaa hoitoa. Tämä tavoite yhdistää meitä mutta on myös palkitseva jokaisen yksilön kannalta.”

Celgenen henkilöstö on aktiivinen myös työajan ulkopuolella. Eräs työntekijöistämme, jonka ystävä tarvitsi luuydinsiirron, loi parissa viikossa luuydinrekisterin. Viime vuonna henkilöstö ylitti keräystavoitteensa 247 prosentilla Leukemia & Lymphoma Societyn järjestämässä Light The Night -tapahtumassa. Henkilöstö on kerännyt varoja myös rintasyöpätutkimukseen ja lahjoittanut rahaa tsunamin jälkeiseen avustustyöhön.

Erityisen selvästi sosiaalinen sitoutuminen näkyi Sandy-hirmumyrskyn riehuttua suuressa osassa Yhdysvaltain itärannikkoa, kuten New Jerseyssä Summitin seudulla, jossa Celgenen pääkonttori sijaitsee. Sadat Celgenen työntekijät takasivat potilaspalveluiden jatkuvuuden, vaikka heidän omat kotinsa olivat vahingoittuneet, eikä heidän perheillään ollut käytössään sähköä. Sitkeästi ja peräänantamattomasti he huolehtivat siitä, että niin paikalliset kuin muualla maailmassa asuvat potilaat saivat tärkeät hoidot käyttöönsä keskeytyksettä.

Celgene pyrkii harjoittamaan liiketoimintaa, jolle on ominaista integriteetti, eettisyys, terve päätöksenteko, ympäristötietoisuus ja sen yrityskulttuuria heijastavat käytännöt. Se panostaa yhä voimakkaammin parantaakseen toimintansa ympäristöllisiä, sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia ja tuloksia. Näihin panostuksiin kuuluvat uudet menetelmät potilaiden tukemiseksi ja auttamiseksi, henkilöstön ja konsernijohdon välinen vuorovaikutus sekä uusien paikallisyhteisöohjelmien tukeminen.

Axelle Beauchamp, Sveitsin Boudryssä työskentelevä HR-päällikkö, katsoo, että luovat työntekijät, jotka työskentelevät yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi, ovat Celgenen tärkein voimavara – geenit, jotka ovat yrityksen pohjana. ”Kaikki ovat erittäin lahjakkaita, motivoituneita ja tarmokkaita sekä innokkaita ajattelemaan ennakkoluulottomasti ja tekemään työtä, jolla on merkitystä”, hän sanoo. ”Kaikki ovat sitoutuneita työhönsä, sillä he uskovat siihen. Ja koska he jakavat samat arvot, tulokset ovat loistavia”.

Celgenen tarinassa keskeisessä roolissa ovat odottamattomat mahdollisuudet, rohkeus hyödyntää niitä ja visio muuttaa ne edistysaskeliksi. Celgene toivoo voivansa muuttaa jotkin 2000-luvun vaikeimmat sairaushaasteet hallittavaan muotoon.